>

Volg ons!

De belangrijkste nieuwsitems plaatsen wij als updates op onze LinkedIn pagina. U kunt ons volgen door op de onderstaande knop te klikken.

Hoe viert u een fiscaal vriendelijk sinterklaasfeest?


maandag 18 november 2019, 08:20

Hoe viert u een fiscaal vriendelijk sinterklaasfeest?

Sinterklaas is afgelopen weekend in ons land aangekomen. Bezoekt hij ook dit jaar weer uw bedrijf om de kinderen van uw werknemers te trakteren? Of trakteert hij uw werknemers? Doe dit dan fiscaal vriendelijk.

Op de werkplek?

SinterklaasjesDe bijdrage van de fiscus aan uw sinterklaasfeest is het grootst als u het organiseert op de werkplek. Dat is bijvoorbeeld uw kantine. Heeft u die niet, dan kunt het feest bijvoorbeeld ook in het magazijn organiseren. Ook dit is fiscaal gezien een werkplek.

Onbelast

Een sinterklaasfeest op de werkplek is onbelast. Dat geldt ook voor de consumpties, zoals chocolademelk, pepernoten en een drankje voor vader en moeder.

Cadeau in de werkkostenregeling

Eventuele cadeautjes zijn wel belast bij de werknemer. Natuurlijk wilt u niet dat uw werknemers belasting betalen over het cadeautje van hun kroost. U voorkomt dit door de cadeautjes onder te brengen in de werkkostenregeling. Het cadeautje is dan belastingvrij.

Vrije ruimte

Blijft de waarde van alle cadeautjes samen met alle andere vergoedingen en verstrekkingen dit jaar binnen de vrije ruimte van 1,2% van de loonsom, dan betaalt u als werkgever ook geen belasting. Dat is anders als de waarde boven deze grens uitkomt. U betaalt dan 80% belasting via de eindheffing.

Niet op de werkplek?

Organiseert u het sinterklaasfeestje niet op de werkplek, dan is het hele feest belast loon. U zult dan de kosten over de deelnemende werknemers moeten verdelen en hen hiervoor belasten. Wilt u dit niet, dan zult u het hele feest moeten onderbrengen in de werkkostenregeling. U betaalt dan 80% eindheffing als de kosten van het feest, inclusief alle andere vergoedingen en verstrekkingen dit jaar, meer dan 1,2% van de loonsom bedragen.

Aftrekbaar van de winst?

Is het sinterklaasfeest belast loon, dan zijn de kosten voor u 100% aftrekbaar. Dit is ook zo als u het onderbrengt in de werkkostenregeling. Is het feest niet belast, dan zijn de kosten slechts beperkt aftrekbaar. Voor niet-rechtspersonen, zoals een eenmanszaak, bedraagt de aftrek in beginsel 80% en voor rechtspersonen, zoals een bv, in beginsel 73,5%.

Kreston AFAS Belastingdienst CreAim NBA NOB SRA
 

Transparantie
Algemene voorwaarden
Klokkenluidersregeling
Gedragscode


Huizen

Huizermaatweg 460
1276 LM Huizen
Postbus 1165
1270 BD Huizen
Tel: +31 (0)35-5232575

Almere

G T. Rietveldstraat 180
1333 LJ Almere
Postbus 1165
1270 BD Huizen
Tel: +31 (0)36-5486777
Hilversum
Stationsstraat 2b
1211 EM  Hilversum
Tel: 035 5232575
Twitter LinkedIn